Lexi & Magazine

Szórakozás / Könyv

Mesés kalandozás a jóga világában

Erdei történetünkben a jógázás elemei egy mesekeretre vannak felfűzve, és ahogy a mesében gördülnek egymás után szépen a mondatok, úgy jönnek a gyakorlatok is folyamatosan áramolva. A mese főszereplője újabb és újabb izgalmas kihívásokkal találja szembe magát, amiket úgy tud teljesíteni, ha elvégzi az adott jógagyakorlatot. Így észrevétlenül csempésszük be a gyerekek mindennapjaiba a jógázást, aminek számtalan jótékony hatása van, például segíti az érzelmek megélését és kifejezését, a koncentrációt és a mozgásfejlődést.

 

A mese Salinger Richárd népszerű író tollából született meg, aki szellemes, kedves stílusban mesél egy kisgyerekről, akit nagy kihívások elé állítanak a Jógaországban lakó kisállatok. Erre az ötletre kisfia anyukája, Bánhidi Dóra inspirálta, aki már hat éve írja PandArte nevű design és kreatív blogját.

 

Dóri így mesélt az ötlet születéséről: „Amikor megszületett a kisfiúnk, Ármin, lassan kirajzolódott bennem egy elképzelés egy olyan világról, ami egyszerre mesés, játékos és örömteli. Ebben remek társra találtam a kisfiam apukájában, aki minden játékra kapható. Együtt létrehoztuk a Jógakaland világát, ami egy csodálatos mesekönyvből, az általam megálmodott design termékekből és közös jógázásokból áll össze egy kalandos élménnyé.„

 

Az Erdei jógakaland mesekönyvhöz nem szükséges semmilyen előzetes ismeret, úgy alkottuk meg, hogy a teljesen kezdő, és a jóga után csak érdeklődő szülő is bátran elmesélhesse gyermekének. A történetben szereplő mozdulatsorokat Csíki Mariann, elismert és közkedvelt gyerekjóga oktató állította össze, aki már több mint tíz éve foglalkozik a gyermekek mozgásfejlesztésével. Az imádnivaló illusztrációkat Széll Adrienn grafikus készítette, aki nagyon sokat dolgozott azon, hogy a jógagyakorlatok ábrái ne csak szöveges, hanem képi formában is pontosan jelenjenek meg.

 

Ezt a különleges mesekönyvet nem csak a 3-10 éves korú gyermeknek és azok szüleinek ajánljuk, hanem a jógaoktatóknak, óvónőknek és a kisiskolás pedagógusoknak is. Mindazoknak, akik sokrétűen, mégis könnyedén szeretnék a gyermekeket fejleszteni.

 

A Jógakaland egy mesével indult, de az elmúlt két évben már egy igazi komplex világgá nőtte ki magát. Durmi maci, Hopp nyuszi, Röpcsi bagoly, Hamuka borz, Kukker vakond, valamint Fintor és Cingi kisegerek karakterei már több olyan használati és design tárgyon is megjelennek, amik nem csak szépek, de nagyon praktikusak is. Közkedvelt például a jógakalandos kártyajátékunk, kulacsunk, hátizsákunk és a játéktárolóink is.

 

Az egész Jógakaland világot szeretnénk minél szélesebb körben megismertetni a gyerekekkel, ezért kitaláltunk egy különleges, interaktív könyvbemutató turnét! Több budapesti és vidéki helyszínre is várjuk a gyerekeket, ahol közösen jógázhatnak velünk a mesekönyv olvasása közben. Az Erdei Jógakaland eseményein az életnagyságú erdei állatokkal is megismerkedhetnek a résztvevők, Durmi a mackó pedig szívesen dedikálja tappancsával a mesekönyvet minden gyereknek.

 

Az eseményekről weboldalunkon és Facebook oldalunkon találsz pontos információkat, de szívesen fogadjuk a különböző meghívásokat is! Reméljük hamarosan találkozunk. Kalandra fel!

 

 

jogakaland.hu

jogakaland.hu/webshop

facebook.com/jogakaland

hello@jogakaland.hu

Címkék:      

Hozzászólások